یکی از رازهای جذاب تر شدن چهره استفاده از عطرهای خوش رایحه است. پژوهشهای صورت گرفته در این زمینه، نشان میدهد، که بوها و رایحهها بر نحوه درک ما از یکدیگر تاثیر میگذارند. براساس این تحقیقات، یک رایحه دلپذیر باعث زیباتر دیده شدن چهره انسان میشود.
محققان مرکز حواس شیمیایی مونل (Monell) در دانشگاه پنسیلوانیا، تاثیر رایحه خوش بر «میزان جذابیت» و «قضاوت سن» را با دو روش پردازش ادارکی، مورد ارزیابی قرار دادند. پژوهشگران از روغن ماهی به عنوان یک بوی ناخوشایند و از اسانس گل رز به عنوان یک رایحه دلپذیر استفاده کردند.
نتیجه حاصل از این پژوهش، آن است، که جذابیت به عنوان یک فرآیند احساسی و قضاوت در خصوص سن به عنوان یک فرآیند شناختی، مبتنی بر عقل در نظر گرفته شدهاند. بر همین اساس، نشانههای بویایی مانند عطر خوش، چهره را جذابتر میکند اما تأثیر چندانی بر جوانتر نشان دادن چهره ندارد.
عطر در هر سرزمینی به تناسب خاک، آب، باد، هوا و خلق و خوی آدمیان رایحه خاص خود را دارد. نخستین بارقههای عطرسازی مدرن در قرن نهم میلادی درخشیدن گرفت. به گونهای که اینبار پای شیمی و شیمیدانان نیز در به کارگیری مصنوعات شیمیایی در ساخت عطر، به میدان باز شد. عطر؛ مطابق با تعریف رایجی که از آن وجود دارد، از سه ماده تشکیل شده: حلال، تثبیت کنندهها و مهمترین عنصر که همان اسانس یا عصاره عطر است.
صنایع عطرسازی در جهان، اسانس مورد نیاز خود را از مواد طبیعی و مصنوعات شیمیایی تولید میکنند. اسانسهای گیاهی بسیار فراوان هستند؛ اسانسهایی که از بذر برخی گیاهان مانند گشنیز، زیره، هل، کاکائو و سایر موارد مشابه ساخته میشوند، تا اسانسهایی که از پوست میوه، گلبرگهای گل رز، یاس، زنبق، مریم، رزماری و سایر مواردفرآوری میشوند.
نشانههای بصری سن مانند چین و چروک یا لکههای پوستی باعث پیرتر نشان دادن فرد میشوند؛ این نشانهها در هنگام تحریک با رایحههای دلپذیر، بر درک افراد از سن تأثیر گذاشته و باعث پیرتر نشان دادن یک فرد پیر و جوانتر نشان دادن یک جوان میشود. به گفته سرپرست تیم تحقیقاتی این پژوهش، لذت از بوی خوش با افزایش جذابیت چهره در یک ارزیابی عاطفی مشترک ادغام میشوند و احتمالا یک سایت مشترک پردازش عصبی در مغز را نشان میدهند.
یکی از رازهای جذاب تر شدن چهره استفاده از عطرهای خوش رایحه است. پژوهشهای صورت گرفته در این زمینه، نشان میدهد، که بوها و رایحهها بر نحوه درک ما از یکدیگر تاثیر میگذارند. براساس این تحقیقات، یک رایحه دلپذیر باعث زیباتر دیده شدن چهره انسان میشود.
نشانههای بصری سن مانند چین و چروک یا لکههای پوستی باعث پیرتر نشان دادن فرد میشوند؛ این نشانهها در هنگام تحریک با رایحههای دلپذیر، بر درک افراد از سن تأثیر گذاشته و باعث پیرتر نشان دادن یک فرد پیر و جوانتر نشان دادن یک جوان میشود. به گفته سرپرست تیم تحقیقاتی این پژوهش، لذت از بوی خوش با افزایش جذابیت چهره در یک ارزیابی عاطفی مشترک ادغام میشوند و احتمالا یک سایت مشترک پردازش عصبی در مغز را نشان میدهند.
صنایع عطرسازی در جهان، اسانس مورد نیاز خود را از مواد طبیعی و مصنوعات شیمیایی تولید میکنند. اسانسهای گیاهی بسیار فراوان هستند؛ اسانسهایی که از بذر برخی گیاهان مانند گشنیز، زیره، هل، کاکائو و سایر موارد مشابه ساخته میشوند، تا اسانسهایی که از پوست میوه، گلبرگهای گل رز، یاس، زنبق، مریم، رزماری و سایر موارد فرآوری میشوند.
برای ثبت نظرات، نقد و بررسی شما لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید؛ سپس با کلیک روی “ارسال دیدگاه” وارد صفحه ثبت دیدگاه میشوید