اسانسهای روغنی یا روغنهای ضروری یا اسنشیال اویلها اغلب در صنایع آرایشی بهداشتی و در طب جایگزین به کار گرفته میشوند، زیرا ترکیبات موجود در این روغنها ممکن است بر سلامت فرد تاثیر بگذارند. اما این روغنها چگونه سنتز میشوند؟ چگونه رایحه گل رز، از شکوفه گل به عطر یا لوسیون بدن تزریق میشود؟ پاسخ ما بهرهمندی از متد انفلوراژ است.
انفلوراژ، قدیمیترین روش استخراج عطر است که شامل اشباع مواد چرب با رایحه گلهاست. اما در عصری که گرایش مصرفکنندگان بر استفاده از محصولات خانگی است.اگر میخواهید با مفهوم انفلوراژ به خوبی آشنا شوید؛ پیشنهاد میکنیم مقالهانفلوراژ در عطرسازی را مطالعه کنید.اما ما در این مقاله میخواهیم به شما نشان دهیم که چگونه با کمک این روش، روغنهای ضروری و محصولات مراقبت شخصی خود را به شخصه و در منزل خودتان بسازید.
امروزه، عطرسازان از فناوریهای مدرنی برای استخراج یا تقطیر عطر از گیاهان استفاده میکنند، اما قبلاً این فرایند چگونه انجام میشد؟ تا همین اواخر، تکنیکی به نام انفلوراژ برای ایجاد عطرهای گل استفاده میشد. به گفته مورخان، انفلوراژ از زمانهای قدیم برای عطرسازی استفاده میشد، بنابراین این تکنیک، روش جدیدی نیست. انفلوراژ در قرن هجدهم، یعنی زمانی که استفاده از عطر به ترند روز تبدیل شده بود و نشانه موقعیت اجتماعی بود به طور گسترده مورد استفاده قرار میگرفت.
در آن زمان شناختهشدهترین تکنیک انفلوراژ در Grasse (شهری در فرانسه) برای استخراج عطر از گلهای ظریف و حساسی که توانایی تحمل تقطیر را نداشتند، توسعه یافته بود. از دهه 1930، این روش کنار گذاشته شد و با روش استخراجی که شامل استفاده از حلالهای فرار است، جایگزین شد.
اسانسهای روغنی، عصارههای غلیظ گیاهی هستند. این اسانسها از ترپنها تشکیل شدهاند و ممکن است از قبل با خواص آن در محصولات CBD و آنتیاکسیدانها آشنا شده باشید. این اجزا میتوانند از طریق پوست جذب شده یا از طریق رایحه درمانی استنشاق شوند. طبق برخی از منابع موجود، این اسانسها در بهبود شرایطی چون افسردگی، سوء هاضمه، سردرد، مشکلات خواب و تسکین دردهای عضلانی نقش مهمی ایفا میکنند.
علاوه بر این، رایحههای قوی گیاهان و گلها با استخراج روغنهای معطر آنها گرفته میشود. روغنهای ضروری (از نتهای شیرین و شبه عسل استفاده شده در کرمها گرفته تا بوی آرامش بخش صابونهای حمام، روغنهای ماساژ و رایحههای فریبنده عطرها) منعکس کننده تنوع طبیعت هستند.
دو روش متداول برای استخراج اسانسهای روغنی، تقطیر با بخار آب و پرس سرد است. اما غالباً از انفلوراژ، به عنوان یک گزینه مهم در استخراج اسانسهای روغنی نام برده نمیشود، زیرا این روش زمان برتر و پرهزینهتر از سایر روش هاست.
با این وجود، روش انفلوراژ، مزایای بسیاری دارد. به عنوان مثال، استخراج اسانس روغنی از برخی از گلهای ظریفی چون یاس توسط روشهای دیگر ممکن نیست یا بسیار مشکل است. زیرا این گلها در دماهای بالای تقطیر با بخار آب یا دمای سرد در روش پرس سرد (که بیشتر مناسب روغنهای لیمو و پرتقال هستند)، آسیب میبینند. بنابراین، بهتر است اسانسهای روغنی یا روغنهای ضروری گلهایی چون یاسمین یا یاس، نرولی، رز و یلانگ یلانگ، توسط تکنیک انفلوراژ استخراج شوند.
انفلوراژ سرد متدی است که فقط برای گیاهان و گلهای حساس و شکنندهای چون یاس و نرگس استفاده میشود: زیرا گرم کردن این گلها باعث تغییر عطر آنها میشود. به طور خلاصه در انفلوراژ سرد، گلها را که باید تا حد امکان تازه باشند، روی لایهای از چربی حیوانی در دمای اتاق قرار میدهند و پس از گذشت حداقل یک روز، لایه چربی که عطر گلها را به دام انداخته است را جمع میکنند. این کار باید چندین بار انجام شود تا چربی کاملاً معطر شود. بعد گلها را با دست جدا میکنند و چربی را با الکل تمیز میکنند. پس از تبخیر الکل، اسانس روغنی خالص باقی میماند.
در روش انفلوراژ گرم که خیساندن یا ماسراسیون نیز نامیده میشود، گیاهان مقاوم در برابر گرما همچون میموزا را در روغن یا چربی قرار میدهند و سپس بسته به گیاه، آن را در دستگاه بن ماری و در دمایی مابین 40 تا 60 درجه سانتی گراد حرارت میدهند. این فرآیند دو ساعت طول میکشد و در طی آن مخلوط به طور مرتب هم زده میشود. البته در گذشته از پرتوهای خورشیدی برای گرم کردن روغن و گلها استفاده میشد. در مرحله آخر، تزریق نهایی فیلتر میشود و سپس با الکل شسته میشود تا محصولی با محتوای عطری بالا بدست آید.
امروزه این تکنیک دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد زیرا زمان قابل توجهی صرف آن میشود و برای تولید محدود، به مقدار زیادی گل نیاز است. امروزه تکنیکهای مدرنتری چون تکنولوژی فضای فوقانی و استخراج دی اکسید کربن ترجیح داده میشوند، زیرا میتوانند رایحههای منحصر به فردی را از گلهای حساس و شکننده به دست دهند.
راهنمای زیر را مطالعه کنید تا از انجام انفلوراژ در خانه خود لذت ببرید:
در تکنیک انفلوراژ، گلها را روی یک ماده چرب بی بو مانند گوشت خوک یا چربی گیاهی میپاشند تا به تدریج عطر گل را جذب کند. سپس اسانسهای روغنی حاصل از مواد چرب با استفاده از حلالی مانند الکل استخراج میشوند و در نهایت آنچه باقی میماند اسانس خالص است: یعنی شکلی بسیار کنسانتره از عطر گل. با این حال، برای خالص سازی، نیازی نیست که یک تولید کننده سرشناش لوازم آرایشی باشید! با مطالعه راهنمای زیر نیز میتوانید خودتان اقدام به تولید روغنهای ضروری کنید.
چاقوی کره خوری
البته قبل از شروع، وضعیت شیشهها را کنترل کنید تا کاملاً تمیز باشند در غیر این صورت کثیفیها و باکتریهای موجود، اسانسهای ضروری شما را از بین میبرند.
برای عملی کردن این مرحله از متد باید کمی صبر و حوصله به خرج دهید، زیرا این روند ممکن است تا 2 ماه طول بکشد.
روغنهای به دست آمده از این روش برای افزودن به محصولات مراقبت شخصی شما مناسب هستند. با این حال، مراقب باشید که آنها را مستقیماً روی پوست خود اعمال نکنید. زیرا غلظت بالایی دارند و میتوانند باعث بروز واکنشهای آلرژیک پوستی شوند. به عنوان مثال، فقط یک یا دو قطره از آن را به روغنهای حاملی چون روغن زیتون، روغن جوجوبا یا روغن نارگیل اضافه کنید تا روغن ترکیبی مناسبی برای ماساژ بدن و پوست خود ایجاد کنید، یا آنها را با تکههای صابون مخلوط کنید تا صابونهای معطری برای خود ایجاد کرده باشید.
اگر میخواهید لوسیون یا کرم بسازید، میتوانید مواد چربی مورد استفاده در ابتدای انفلوراژ را بازیافت کنید. اگر هدف شما این است، توصیه میکنیم از همان ابتدا از چربیهای گیاهی چون کره شی (شی باتر) یا چربی نارگیل استفاده کنید. با کمک این دستورالعملها، میتوانید اسانسهای روغنی مورد علاقه خود را با کمک تکنیک انفلوراژ بسازید. اما اینکه از آنها به عنوان اسانس افرودنی در تولید صابون، کرم، روغن یا عطر استفاده کنید
یا محصول شما عطری با رایحه غلیظ، ظریف، فریبنده یا شیرین باشد، کاملاً سلیقه ای است. پس کمی خلاقیت به خرج دهید و خود واقعیتان را به زبان عطرها و آزادانه بیان کنید. در پایان باید بگوییم که؛ انفلوراژ تکنیکی است که بوها و روغنهای مورد علاقه شما را از گیاهان استخراج میکند. مزیت این روش این است که حتی از حساسترین و شکنندهترین گیاهان هم میتوان استفاده کرد. بنابراین، شما با کمک مراحل اشاره شده در متن میتوانید عطر گل مورد نظر خود را به راحتی و به روش خانگی استخراج کنید و از نتیجه کار خود لذت ببرید.
منابع:this.place،bonparfumeur
برای ثبت نظرات، نقد و بررسی شما لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید؛ سپس با کلیک روی “ارسال دیدگاه” وارد صفحه ثبت دیدگاه میشوید